Oerhollandse kwaliteitsfabrikant

Oerhollandse kwaliteitsfabrikant.

 

henk-wanders-onderscheiding

Wat maakt Wanders Mobiele Chalets tot een Oerhollandse kwaliteitsfabrikant?

Wanders fires & stoves werd eind jaren zestig van de vorige eeuw opgericht door Henk Wanders. Bovenal specialist op het gebied van procesoptimalisatie en innovatie in de industrie. Het merk Wanders staat niet alleen voor een vooruitstrevende ontwikkeling op het gebied van Haarden en Kachels, maar ook voor het ontwerp en de bouw van Mobiele Chalets, de productie van Touw (Touwfabriek Helmes Wellink in Doetinchem) en het bouwen van magazijnstellingen (Staalbouw Velp).

Ontstaansgeschiedenis
Henk Wanders kocht decennia geleden een oude boerderij in het Gelderse grensplaatsje Netterden en kreeg vergunningen om op en rondom de boerderij te starten met metaalbewerking. Henk leverde in de eerste periode met name aan andere metaalbedrijven. Zijn producten waren gewild omdat met vooruitstrevende technologie gewerkt werd. Zo was Wanders de eerste in zijn regio die werkte met lasergestuurde machines. Dankzij overnames en vooruitstrevende ontwikkeling zat bij de fabriek de groei er flink in. Al gauw groeide Metaalfabriek Wanders uit tot een gevestigde naam binnen de kachelbranche. Er werd bijgebouwd en er ontstond een complete productiefaciliteit die vandaag de dag werk biedt aan tientallen medewerkers. Wanders nam in de loop der jaren bedrijven over, waaronder het huidige Wanders Mobiele Chalets (Ulft) en Touwfabriek Helmes Wellink (Doetinchem).

Maatschappelijke verantwoordelijkheid
Henk Wanders, nog steeds zijdelings actief binnen de Wanders Groep (Zoon Huub Wanders voert de huidige directie aan), heeft steeds een aanzienlijk deel van zijn energie gestoken in maatschappelijke en bedrijfseconomische ontwikkeling van de regio Achterhoek. Zo stond hij aan de wieg van Bedrijfstakschool Anton Tijdink. Hier worden leerlingen volgens een vernieuwende combinatie van werken en leren klaargestoomd voor een succesvolle loopbaan in de techniek. Een initiatief dat breed gedragen en financieel gesteund wordt door aangesloten bedrijven. Zij hebben er baat bij dat personeel met de juiste kwaliteiten kan instromen. Voor leerlingen wordt leren van een vak in de techniek optimaal aantrekkelijk gemaakt. “Een leven lang leren”, één van de motto’s van Henk Wanders. Tevens stond Henk Wanders aan de basis van Innovatiecentrum ICER. Hier werd hij in 2014 ook geridderd door Z.K.H. Willem Alexander.

Mensen van Wanders
Binnen het eigen bedrijf is het bieden van waardevolle werkgelegenheid altijd een belangrijke waarde geweest. Wie goed werkt voor de bedrijven binnen de Wanders Groep mag rekenen op een flinke portie loyaliteit. Het is de stellige overtuiging van de directie binnen de Groep dat een dergelijke benadering van het eigen personeel absoluut ten goede komt aan een product dat iedere dag weer beter wordt. Als klant profiteert u daar uiteraard van.

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailfacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail
Terug naar nieuws