Let op! Uw browser is verouderd, dit kan negatief effect hebben op de gebruikerservaring. Download Chrome
X
Dichtbij en toch zelfstandig wonen

Mantelzorgwoning

Een mantelzorgwoning is een ideale woonoplossing voor mensen die extra bescherming en zorg nodig hebben. Wil je graag in je vertrouwde omgeving blijven wonen of verhuizen om dichtbij een familielid of dierbare te gaan wonen?

Woongenot dichtbij

en op maat

Een mantelzorgwoning is dan een goede uitkomst. Eventuele reistijden vervallen, zorg is snel geboden en de gezelligheid is om de hoek. Met als grote voordeel dat een zekere zelfstandigheid en privacy gewaarborgd blijven!

Ga met ons in gesprek over de vele mogelijkheden voor het ontwerpen en bouwen van je eigen mantelzorgwoning op maat. Met alle (miva)voorzieningen die voor jullie situatie zijn vereist.

VERGUNNINGSVRIJ
Sinds 1 november 2014 is het plaatsen van mantelzorgwoningen in de regel vergunningsvrij. Tot een oppervlakte van 70m2 (In het buitengebied tot 100 m2) en in het bezit van een mantelzorgindicatie mag vergunningsvrij een mantelzorgwoning worden geplaatst. Je hoeft dus geen omgevingsvergunning (voorheen bouwvergunning) meer aan te vragen bij de gemeente.

De overheid heeft wel voorwaarden opgesteld waaraan je moet voldoen. Vraag voor je bij ons op gesprek komt nog even na bij...wat d emogelijkheden op jouw kavel zijn... om gericht en .... gesprek inte gaan.. Om te controleren of jouw bouwplannen vergunningsvrij zijn, kun je kijken op het omgevingsloket. Informeer ook even bij je gemeente.

Infoblad Ministerie "bij een hoofdgebouw behorende bouwwerken"

Hier vind je informatie over de regelgeving rondom vergunningsvrij bouwen